Διεθνής Ημέρα Ενημέρωσης για το Θόρυβο

Απεστάλη από admin 19/04/2019 0 Σχόλια

 

 

 

Η τελευταία Τετάρτη του Απριλίου έχει κηρυχθεί από το 1992 ως Διεθνής Ημέρα Ευαισθητοποίησης - Ενημέρωσης για το Θόρυβο από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ακουστικής για να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να κάνουμε κάτι για ενοχλητικό θόρυβο όπου εργάζονται, ζουν και παίζουν.

Ο περιβαλλοντικός θόρυβος αποτελεί έναν από τους κυριότερους παράγοντες υποβάθμισης της ποιότητας της ζωής. Οι κάτοικοι των μεγαλουπόλεων εκτίθενται σε πολύ υψηλότερα επίπεδα θορύβου από το ανώτατο θεσμοθετημένο όριο και η ηχορύπανση έρχεται δεύτερη (μετά την ατμοσφαιρική ρύπανση) στην κατάταξη των περιβαλλοντικών κινδύνων για την υγεία.

 

 

 

 

Γιατί μας ενδιαφέρει τόσο πολύ ο ανεπιθύμητος θόρυβος;

Βραχυπρόθεσμα, ο θόρυβος προκαλεί άγχος και, όπως καταλαβαίνουν οι περισσότεροι από εμάς, το άγχος είναι τρομερό για την υγεία σας. Μακροπρόθεσμα, ο θόρυβος προκαλεί απώλεια ακοής και η απώλεια ακοής είναι επίσης επιζήμια για την υγεία σας.

Οι ενήλικες μπορεί να είναι αυτοί που έχουν τις μεγαλύτερες ανησυχίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με το θόρυβο, αλλά και τα παιδιά μπορεί να υποφέρουν ,  απλά δεν έχουν συνειδητοποιήσει τι κακό τους κάνει ο ανεπιθύμητος θόρυβος  για το μέλλον τους.