Ξαφνική απώλεια ακοής και Όντως !

Απεστάλη από admin 28/09/2018 0 Σχόλια

Ο πιο κοινός τύπος απώλειας ακοής,  συμβαίνει μετά από βλάβη στα μικροσκοπικά, τριχωτά κύτταρα του εσωτερικού αυτιού, τα οποία μετασχηματίζουν τους ήχους σε νευρικά σήματα που ταξιδεύουν στον εγκέφαλο μέσω του ακουστικού νεύρου.

"Αυτά τα μικροσκοπικά εύθραυστα κύτταρα  είναι ένα από τα βασικά συστατικά του ακουστικού συστήματος και όταν είναι κατεστραμμένα, μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη απώλεια ακοής",

Ενώ αυτά τα κύτταρα μπορεί να επηρεαστούν από την έκθεση σε δυνατούς θορύβους, τραυματισμούς ή ασθένειες ή απλώς να αρχίσουν να υποχωρούν λόγω της γήρανσης, "υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν θα φανταζόσαστε ότι μπορεί να προκαλέσουν βλάβη στο εσωτερικό αυτί",

Για παράδειγμα, η απώλεια ακοής μπορεί επίσης να προκληθεί από τη χημειοθεραπεία, την παχυσαρκία και την οστεοπόρωση - καθώς και από πλήθος άλλων παραγόντων.

 Φάρμακα

Είναι μια κατηγορία φαρμάκων που περιέχουν χημικές ουσίες που βλάπτουν τα ευαίσθητα κύτταρα του εσωτερικού αυτιού.


Υπάρχουν πάνω από 200 ωτοτοξικά φάρμακα διαθέσιμα είτε στην ελέυθερη αγορά είτε με ιατρική συνταγή - με το πιο συνηθισμένο να είναι, από όλα, ασπιρίνη.


Ευτυχώς, η απώλεια ακοής μπορεί συνήθως να αντιστραφεί όταν οι άνθρωποι σταματήσουν να παίρνουν φάρμακα - αν και όχι πάντα, γι 'αυτό είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τις οδηγίες για τη φαρμακευτική αγωγή.Ασθένειες και συνθήκες που σχετίζονται με την καρδιά

Παραδόξως, οι καρδιαγγειακές παθήσεις και οι καταστάσεις που σχετίζονται με την καρδιά (όπως υψηλή αρτηριακή πίεση) μπορεί να προκαλέσουν απώλεια ακοής.

Στην πραγματικότητα, τα αυτιά "μπορεί στην πραγματικότητα να είναι τα πρώτα όργανα που επηρεάζονται από τις επιπλοκές των καρδιακών παθήσεων",

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το εσωτερικό αυτί είναι "εξαιρετικά ευαίσθητο στη ροή του αίματος" - και ειδικότερα ευαίσθητο στις διακοπές στη ροή του αίματος (ή στη μείωση), καθώς και στο τραύμα στα αιμοφόρα αγγεία.


Ως αποτέλεσμα, το κάπνισμα είναι ένας άλλος παράγοντας κινδύνου για την απώλεια της ακοής καθώς η νικοτίνη περιορίζει τη ροή του αίματος στα αυτιά.

Διαβήτης

Ο διαβήτης μπορεί να προκαλέσει μια ολόκληρη σειρά επιπλοκών στην υγεία, συμπεριλαμβανομένων των νεφρικών και οφθαλμικών παθήσεων, της νευροπάθειας και της απώλειας ακοής.

"Τα άτομα με διαβήτη είναι δύο φορές πιο πιθανό να έχουν απώλεια ακοής - και είναι πιθανότερο να έχουν απώλεια ακοής εάν δεν θεραπεύουν σωστά τον διαβήτη τους",

Στρες

Οι ειδικοί συμφωνούν ότι το πάρα πολύ άγχος είναι κακό για το σύστημά σας. Αλλά εκτός από τις συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες - κόπωση, πόνοι και πόνοι και προβλήματα στον ύπνο - μπορεί επίσης να προκαλέσει απώλεια ακοής.

"Η υπερπαραγωγή αδρεναλίνης μπορεί να μειώσει ή και να σταματήσει την κυκλοφορία του αίματος στο εσωτερικό αυτί και να προκαλέσει αιφνίδια σοβαρή, μη αναστρέψιμη απώλεια ακοής",

"Μέχρι τη στιγμή που οι περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να αναγνωρίζουν την απώλεια ακοής που εμφανίζεται σταδιακά με την πάροδο του χρόνου, πιστεύουν ότι σχετίζεται με την ηλικία", Παίρνουμε ένα σε βάθος ιατρικό ιστορικό για να βεβαιωθούμε ότι εξετάζουμε ό, τι μπορεί να συμβαίνει με τον ασθενή".

Οι πρόοδοι στις συσκευές Ακουστικών βαρηκοίας αναγνωρίζουν τις συνδέσεις μεταξύ της υγείας του αυτιού και του υπόλοιπου σώματος.


Αναγνωρίζοντας ότι η υγεία του αυτιού και η συνολική ποιότητα ζωής πηγαίνουν χέρι-χέρι θα προχωρήσουν πολύ στη βοήθεια των ανθρώπων να παραμείνουν σε εγρήγορση για την προστασία της ακοής τους.


Ακοοπροθετιστής

Μιχάλης Ιπλικτζόγλου