Έχω απώλεια ακοής

Απεστάλη από admin 07/06/2018 0 Σχόλια

 

Οι περισσότεροι άνθρωποι με προβλήματα ακοής αισθάνονται κουρασμένοι αφού βρίσκονται σε παρέα με αλλους και  χρειάζονται πολύ ενέργεια για να συμμετέχουν  σε μια συζήτηση.

 

Μπορεί να είναι δελεαστικό να κρατήσετε μυστική την απώλεια ακοής σας. Κάποιοι το βρίσκουν ενοχλητικό να τους λένε οι άλλοι. Πράγματι, οι εργαζόμενοι με προβλήματα ακοής συχνά δεν αναφέρουν την αναπηρία τους. Όμως, με την πάροδο του χρόνου, μια απώλεια ακοής δημιουργεί περισσότερα προβλήματα , φαίνεται αποθαρρυντικό να είμαστε ειλικρινείς

Πάνω από την ηλικία των 75 ετών, οι μισοί από εμάς υποφέρουν από απώλεια ακοής. Η πλειοψηφία των ηλικιωμένων παραδέχεται την απώλεια ακοής τους, αν και οι περισσότεροι εξακολουθούν να αρνούνται το προβλημά τους .

Οι περισσότερες περιπτώσεις απώλειας ακοής αναπτύσσονται σταδιακά. Εξαιτίας αυτού, τα συμπτώματα είναι συχνά δύσκολα αναγνωρίσιμα. Το πρώτο βήμα στη θεραπεία της βλάβης της ακοής είναι να συνειδητοποιήσετε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα και ότι συχνά μπορεί να χρειαστεί χρόνος για να δεχθείτε ότι υποφέρετε από απώλεια ακοής.

Αν αντιμετωπίζετε δυσκολίες όταν ακούτε κάποιον που σας καλεί από πίσω ή από άλλο δωμάτιο, δυσκολίες στην επικοινωνία σε μια μικρή ομάδα ανθρώπων, για παράδειγμα σε συναντήσεις ή αισθανθείτε ότι οι άνθρωποι μπερδεύονται σε σας, μπορεί να είναι μερικά από τα συμπτώματα μιας απώλεια ακοής.

Μια ανεπαρκής απώλεια ακοής μπορεί να έχει μια σειρά προσωπικών συνεπειών, μεταξύ άλλων ψυχολογική, σωματική και κοινωνική. Εκτός αυτού, μια ανεπαρκής απώλεια ακοής μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την κοινωνία. Μόνο στην Ευρώπη, η ανεπεξέργαστη απώλεια ακοής κοστίζει την κοινωνία των € 213 δισ. Κάθε χρόνο.